Örökbefogadás

dsc_1749_30714178595_oAz örökbefogadás világa csodálatos és félelmetes egyszerre, a folyamata pedig egy igazi érzelmi hullámvasút. Előtte, közben, és utána egyaránt különlegesek a kihívások, és a leendő vagy új családok sokszor kevés és/vagy nehezen hozzáférhető információk labirintusában keresik az útjukat.

Ráadásul a gyerekvállalásnak ez a módja lélektani szempontból is különleges. Az örökbefogadás összes érintettje számára elkél a segítség és támogatás.

Örökbefogadó szülő vagyok. Kislányomat 2015-ben, 3 éves korában fogadtam örökbe, viszonylag kevés, mindössze néhány hónapnyi várakozás után.

De hosszas és kacskaringós út vezetett odáig, amíg beadtam a jelentkezésemet. Akkor nagyon elkélt volna a szakértő segítség, olyasvalaki, aki mind a gyerekvállalás nem hagyományos módjaiban, mind a szakszerű segítés módszertanában otthon van. Ezért döntöttem úgy később, hogy coachként a családdá válással, és az örökbefogadásban érintett emberekkel, családokkal is szeretnék foglalkozni.

Bizonytalankodóként, érdeklődőként, várakozóként, és örökbefogadás után is fordulhatsz hozzám, ha elakadásod, kétségeid vannak, nem tudsz dönteni valamiben, vagy csak bátorításra van szükséged. Tündérkeresztanya Program néven külön csomagot alkottam azoknak, akik idősebb gyermeke(ke)t fogadnak a családjukba, mert ők még az átlagosnál is több kihívással szembesülnek, illetve személyes érintettségem miatt ebben érzem különösen hitelesnek magam.

Ha bármiben segíthetek, keress bátran.